Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи

Необходими продукти:
800 грама филе от сьомга, пъстърва или друга червена риба
200 грама консервиран ананас
50 грама смлени орехови ядки
3 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
1/2 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето, нарежете го на продълговати парчета с ширина 5-7 сантиметра и подсушете. Сложете в подходяща форма за печене.
Ако филето е тлъсто, мариновайте в лимонов сок, ако не е - използвайте смес от зехтин и лимонов сок.
Мариновайте в продължение на час, след което подсолете на вкус. Отцедете сока от консервата ананас, намачкайте скилидките чесън и смелете ореховите ядки.
Върху ивиците маринована риба сложете парчета ананас, поръсете със смлените ядки, счукания чесън и навийте рула. Поставете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 минути.
Изчакайте 15 минути, преди да поднесете.
Подходящо допълнение към ястието са зеленчуковите салати и диетичните гарнитури.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
НАТУРАГЕН ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН С ВКУС АНАНАС флакон 60 мл * 12
КАРЛ МИНК БРОМЕЛАИН капсули * 100
САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С АНАНАС И ЛОТОС 240 гр.
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА ROYAL DESSERT 80 г + 15 хартиени филтъра
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Орехи - ползи и вреди
- Да отслабнем с ананас
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Морски костур с горчица в орехова панировка
Коментари към Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи