Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
Необходими продукти:
800 грама филе от сьомга, пъстърва или друга червена риба
200 грама консервиран ананас
50 грама смлени орехови ядки
3 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
1/2 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филето, нарежете го на продълговати парчета с ширина 5-7 сантиметра и подсушете. Сложете в подходяща форма за печене.
Ако филето е тлъсто, мариновайте в лимонов сок, ако не е - използвайте смес от зехтин и лимонов сок.
Мариновайте в продължение на час, след което подсолете на вкус. Отцедете сока от консервата ананас, намачкайте скилидките чесън и смелете ореховите ядки.
Върху ивиците маринована риба сложете парчета ананас, поръсете със смлените ядки, счукания чесън и навийте рула. Поставете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 30 минути.
Изчакайте 15 минути, преди да поднесете.
Подходящо допълнение към ястието са зеленчуковите салати и диетичните гарнитури.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Орехи - ползи и вреди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Брауни с орехи
- Подходящи подправки за морска риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
Коментари към Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи