Суфле от варена риба
Необходими продукти за 6 порции:
350-400 грама всякакво рибно филе
1 голямо яйце
1-2 ч. л. брашно за соса
100 грама прясно мляко или сметана за соса
сол на вкус
50 мл вода за задушаване на рибата или мляко
1 ч. л. масло, ако използвате мляко
1-2 с. л. ситно нарязани или настъргани зеленчуци (по желание)
2 с. л. галета или филия хляб за получаване на по-голяма плътност на суфлето, особено ако добавите зеленчуци
Начин на приготвяне:
Нарежете филето (както прецените) и сложете в тигана. Налейте 50 мл вода (или просто предварително сварете рибата), задушете, затваряйки с капак, но не плътно, за да се изпари водата (около 5-10 минути). Ако решите да сложите и зеленчуци, поставете ги директно върху филето, те трябва да са ситно нарязани или настъргани и не е нужно да разбърквате. Готовата риба смелете ситно с помощта на машинка за мелене на месо или с блендер. Добавете жълтъка от яйцето и разбъркайте.
Приготвяне на соса:
В тигана, в който сте приготвили рибата, налейте 100 мл мляко или сметана, сложете 1-2 ч. л. брашно и разбъркайте добре. Оставете сосът да ври, бъркайки постоянно, докато се сгъсти. Прибавете 1 ч. л. масло към него, ако сте ползвали мляко, а не сметана.
Смесете соса и рибата, разбъркайте и посолете. Ако се добавили зеленчуци, сложете и 2 с. л. галета. Ако искате да използвате хляб вместо галета, смелете го заедно с рибата. Добавете разбития на пяна белтък. Разбъркайте.
Изсипете сместа във форма за печене (3-4 см), предварително намазана с масло. Суфлето се приготвя на водна баня във фурна, загрята на 160-180 градуса за около 30 минути, докато се зачерви.
Суфлето от риба е готово. Оставете го да изстине малко и нарежете на порции. Сервира се със зелен грах или друга гарнитура по ваш избор.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
ПРОМОФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
ПРОМОСУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
Коментари към Суфле от варена риба