Шоколадово суфле

Необходими продукти:
100 грама тъмен шоколад
100 грама бял шоколад
500 мл сметана с масленост около 35%
150 грама захар
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в 150 грама гореща вода и оставете толкова време, колкото е посочено на опаковката. След това нека само заври, но не да се вари. Охладете до стайна температура. Разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня и охладете до стайна температура. Разбийте сметаната със захарта и разделете на две части сместа. В едната прибавете белия шоколад и 1/2 от желатина, разбъркайте. В другата - тъмния шоколад, останалия желатин, разбъркайте.
Вземете подходяща чаша, от едната страна налейте бялата смес, от другата - кафявата. Сложете за 5-6 часа в хладилник. По желание украсете с мента и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кафе
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Хлебен пудинг
- Студено мляко с шоколад
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Шоколадово суфле