Шоколадово суфле
Необходими продукти:
100 грама тъмен шоколад
100 грама бял шоколад
500 мл сметана с масленост около 35%
150 грама захар
10 грама желатин
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в 150 грама гореща вода и оставете толкова време, колкото е посочено на опаковката. След това нека само заври, но не да се вари. Охладете до стайна температура. Разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня и охладете до стайна температура. Разбийте сметаната със захарта и разделете на две части сместа. В едната прибавете белия шоколад и 1/2 от желатина, разбъркайте. В другата - тъмния шоколад, останалия желатин, разбъркайте.
Вземете подходяща чаша, от едната страна налейте бялата смес, от другата - кафявата. Сложете за 5-6 часа в хладилник. По желание украсете с мента и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Шоколадово суфле