Супа с червена леща и чоризо
Необходими продукти:
- 1 глава стар лук, обелена и нарязана ситно
- 300 грама червена леща
- 1 чаена лъжичка чубрица
- сол, черен пипер
- червен пипер
- 100 грама фино нарязано чорисо
- 3 меки домата, обелени
- 1 обелен и настърган морков
- 3 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 50 милилитра червено вино
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
В тенджера запържете лука, доматите, морков и прибавете сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, чесън и червено вино. Сложете лещата и налейте около 500 милилитра вода.
Намалете мощността на котлона и оставете супата да ври на слаб огън за час. Разбърквайте периодично и преди да свалите от котлона добавете нарязано чорисо.
Подправете с подправки по избор и разсипете в купички. Поднесете и опитайте.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Рецепти за домашен бахур
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
Коментари към Супа с червена леща и чоризо