Супа с боб и ечемик
Необходими продукти:
- 4 чаени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1 средна глава фенел, нарязан
- 5 намачкани скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 1 консерва от 400 грама боб
- 1 консерва домати (400 грама)
- 6 чаени чаши зеленчуков бульон
- 3/4 чаена чаша ечемик
- 150 грама бейби спанак
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тенджера. Добавете лука, фенела, чесъна и босилека.
Когато лукът омекне и потъмнее след 6-8 минути добавете боба, доматите бульона и ечемика. Варете до готовност на ечемика (около 15 минути).
Накрая сложете спанака и след като омекне, свалете от котлона и поръсете с пармезан. Овкусете със сол и черен пипер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба с орехи
- Градинска супа с киноа
- Лимонена супа с паста орзо и нахут
- Крем супа от нахут и спанак
- Бърза крем супа от боб и бекон
- Крем супа от сладки картофи с джинджифил, боб, маршмелоу и фъстъци
Коментари към Супа с боб и ечемик