Супа с боб и ечемик

Необходими продукти:
- 4 чаени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1 средна глава фенел, нарязан
- 5 намачкани скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 1 консерва от 400 грама боб
- 1 консерва домати (400 грама)
- 6 чаени чаши зеленчуков бульон
- 3/4 чаена чаша ечемик
- 150 грама бейби спанак
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тенджера. Добавете лука, фенела, чесъна и босилека.
Когато лукът омекне и потъмнее след 6-8 минути добавете боба, доматите бульона и ечемика. Варете до готовност на ечемика (около 15 минути).
Накрая сложете спанака и след като омекне, свалете от котлона и поръсете с пармезан. Овкусете със сол и черен пипер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Крем супа от нахут и спанак
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Бобена чорба с наденица
- Бобена чорба с бекон
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба по класическа рецепта
- Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена супа с топено сирене
- Боб чорба с орехи
Коментари към Супа с боб и ечемик