Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пикантна бобена супа с пушен джолан и резене

Пикантна бобена супа с пушен джолан и резене

Пикантна бобена супа с пушен джолан и резене - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пушен свински джолан
  • 2 литра пилешки бульон
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава резене (див копър/фенел)
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 1/2 корен целина
  • 100 милилитра доматено пюре
  • 2 чаени лъжици семена резене
  • 400 грама червен боб
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пушения джолан на едри парчета, залейте ги с вряща вода и оставете за момента.

Червения боб накиснете за 5-6 часа в студена преварена вода, като приберете съда в хладилника за това време.

Изпържете до полупрозрачност накълцаните див копър, лук и чесън в олио.

Морковите нарежете на кръгчета или на малки кубчета, които добавете в пикантната смес и изпържете.

След това сложете стръка целина, нарязан като морковите, налейте доматеното пюре и разбъркайте.

Семената резене изпечете в сух тиган на среден огън в продължение на 5 минути, но внимавайте да не ги прегорите.

В тенджера с дебело дъно сложете парчетата джолан, семената див копър, люспите чили пипер, боба и изпържените зеленчуци.

Налейте пилешкия бульон и поставете съда върху котлона.

Варете супата 2-2,5 часа, доливайки горещо вода при необходимост.

Щом месото омекне, извадете го от течността и нарежете на малки късчета, които след това върнете в тенджерата.

Да ви е вкусно!

 

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти