Пикантна бобена супа с пушен джолан и резене
Необходими продукти:
- 1 пушен свински джолан
- 2 литра пилешки бульон
- 1 глава лук
- 5 скилидки чесън
- 1 глава резене (див копър/фенел)
- 2 моркова
- 1 стрък целина
- 1/2 корен целина
- 100 милилитра доматено пюре
- 2 чаени лъжици семена резене
- 400 грама червен боб
- 1 чаена лъжица лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пушения джолан на едри парчета, залейте ги с вряща вода и оставете за момента.
Червения боб накиснете за 5-6 часа в студена преварена вода, като приберете съда в хладилника за това време.
Изпържете до полупрозрачност накълцаните див копър, лук и чесън в олио.
Морковите нарежете на кръгчета или на малки кубчета, които добавете в пикантната смес и изпържете.
След това сложете стръка целина, нарязан като морковите, налейте доматеното пюре и разбъркайте.
Семената резене изпечете в сух тиган на среден огън в продължение на 5 минути, но внимавайте да не ги прегорите.
В тенджера с дебело дъно сложете парчетата джолан, семената див копър, люспите чили пипер, боба и изпържените зеленчуци.
Налейте пилешкия бульон и поставете съда върху котлона.
Варете супата 2-2,5 часа, доливайки горещо вода при необходимост.
Щом месото омекне, извадете го от течността и нарежете на малки късчета, които след това върнете в тенджерата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Пикантна бобена супа с пушен джолан и резене