Пикантен бял боб с пуешко и булгур
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 500 грама мляно пуешко месо (или друго)
- 1 глава лук, наситнена
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 2 средно големи тиквички
- 1/2 чаша булгур
- 2 супени лъжици риган
- 4 чаени лъжички кимион
- 1/2 чаени лъжички кориандър
- 1/2 чаена лъжичка бял пипер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 консерви бял боб, отцеден
- 100 грама зелени люти чушки
- 4 чаши пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган на среден огън. Запържете каймата, лука и чесъна, като разбърквате и раздробявате пуешкото с дървена лъжица, докато смени цвета си. Добавете тиквичките и запържете, докато започнат да омекват, след което изсипете булгура и овкусете с риган, кимион, кориандър, бял пипер и сол. Разбъркайте и прибавете белия боб, чилито и бульона. Оставете да кипне, след което намалете топлината и оставете ястието да къкри на слаб огън. Поставете капака върху тенджерата, като го оставите леко отворен, разбърквайте от време на време, докато течността се сгъсти и булгурът омекне (около 50 минути). Сервирайте в купички.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Пикантен бял боб с пуешко и булгур