Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън

Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън

Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама боб (бял)
  • 2 глави лук (със средна големина)
  • 1 морков (среден)
  • 1 домат (голям)
  • 100 грама кръглозърнест ориз
  • 1 средно голяма връзка магданоз
  • 1 средна връзка кориандър
  • 5-7 скилидки чесън
  • доматена подправка-сос аджика
  • топено масло
  • 1 дафинов лист
  • сол


Начин на приготвяне:

Накиснете боба за 8-10 часа, след това отцедете водата, изплакнете зърната и ги сварете в 2 литра чиста вода. Нека течността кипне на силен огън, отстранете образувалата се пяна, намалете огъня и оставете боба да се готви 1-1,5 часа (до омекване на зърната).

След това извадете с решетъчна лъжица малко от тях (около 1 шепа), намачкайте на пюре и върнете в тенджерата.

Измийте ориза, изсипете го при боба и варете до готовност (20-25 минути).

Лука и моркова обелете, първия наситнете, а втория - настържете едро.

Първо запържете в топено масло кромида, докато придобие златист оттенък. Тогава добавете моркова, задушете на слаб огън за 5 минути, след което сложете настърганата месеста част на домата и оставете сместа да се задушава още 5 минути.

Изсипете запръжката при боба и ориза, варете всичко 10 минути и прибавете нарязаните кориандър и магданоз, счуканият със сол чесън, дафиновия лист, сос аджика на вкус и оставете супата да къкри 5 минути.

След това може да сервирате.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлНовиниХранене при...ВидеоСнимкиЛечения