Бобена чорба с пилешко и авокадо

Необходими продукти:
- 300 грама пилешки гърди
- 400 грама бял боб от консерва
- 4 стръка пресен магданоз
- 2 стръка пресен джоджен
- 1 авокадо
- сол, черен пипер
- около 2 литра вода (бульон)
- 2 листенца пресен керевиз
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода и сварете пилешкото месо. Прецедете бульона, охладете месото и го накъсайте ситно. Прелейте течността в друг съд и сложете боба, магданоза, джоджена и керевиза, нарязани на ситно.
Прибавете месото и нарязаното авокадо. Подправете със сол и черен пипер. Оставете чорбата да къкри на слаб огън за 30 минути. Разсипете порции и поднесете топла.
Добър апетит!
Източник: bakingwithblondie.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с морски дарове и сметана
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Супа с боб и ечемик
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Бобена чорба с наденица
Коментари към Бобена чорба с пилешко и авокадо