Лимонена супа с паста орзо и нахут

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 стръка керевиз
- 1/2 чаена чаша паста орзо
- 400 грама сварен нахут
- 100 грама нарязани моркови
- 3 литра вода или зеленчуков бульон
- сол, черен пипер
- нарязана ситно зелена пиперка
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 2 чаени лъжички зехтин
- сок от два лимона
- нарязан пресен магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера и запържете нарязаните лук, моркови, чушка, Подправете със солта и двата вида пипер. Добавете орзото, нахута, бульона и нарязания керевиз.
Оставете супата да къкри на слаб огън за 30-40 минути и охладете. Разсипете порции, овкусете с прясно изцеден лимонов сок и поднесете, гарнирана с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: mindfulavocado.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с морски дарове и сметана
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Супа с боб и ечемик
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Бобена чорба с наденица
Коментари към Лимонена супа с паста орзо и нахут