Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Бобена чорба с бекон

Бобена чорба с бекон

Бобена чорба с бекон  - изображение

Необходими продукти:

  • 240 грама боб
  • 3 тънки резена бекон
  • 1 чаена чаша накълцан лук
  • 2 стръка целина – нарязани
  • 4 скилидки чесън – нарязани на ситно
  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 дафинов лист
  • 1 чаена лъжица лимонов сок


Начин на приготвяне:

Залейте боба със студена вода и оставете за 1 нощ да се накисва.

Изпържете бекона, докато стане хрупкав, и нарежете.

В тенджера запържете лука, целината и чесъна, докато омекнат.

Добавете боба и пилешкия бульон, накрая сложете дафиновия лист.

Оставете да ври за 2 часа, а при нужда добавете малко вода.

Когато бобът е готов, извадете дафиновия лист.

Блендирайте 1/2 чаена чаша от супата и върнете в тенджерата, това ще сгъсти чорбата.

Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Сервирайте, като гарнирате с пармезан и парченца бекон по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл