Бобена чорба с бекон
Необходими продукти:
- 240 грама боб
- 3 тънки резена бекон
- 1 чаена чаша накълцан лук
- 2 стръка целина – нарязани
- 4 скилидки чесън – нарязани на ситно
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 дафинов лист
- 1 чаена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Залейте боба със студена вода и оставете за 1 нощ да се накисва.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав, и нарежете.
В тенджера запържете лука, целината и чесъна, докато омекнат.
Добавете боба и пилешкия бульон, накрая сложете дафиновия лист.
Оставете да ври за 2 часа, а при нужда добавете малко вода.
Когато бобът е готов, извадете дафиновия лист.
Блендирайте 1/2 чаена чаша от супата и върнете в тенджерата, това ще сгъсти чорбата.
Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Сервирайте, като гарнирате с пармезан и парченца бекон по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Бобена чорба с бекон