Крем супа от бял боб с печени гъби, лук и чесън
Необходими продукти:
- 450 грама гъби, нарязани на половинки или четвъртинки
- 2 големи глави лук, нарязани на четвъртинки
- 3 скилидки чесън, леко намачкани
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаени лъжички сол
- 1 1/2 чаени лъжички черен пипер
- 8-10 листа от пресен градински чай
- 8-10 стъбла + 1 супена лъжица прясна мащерка
- 6 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
- 430 грама бял боб от консерва, неотцеден
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Овкусете гъбите, лука и чесъна със зехтина, 1 чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка черен пипер.
- Разпределете гъбите в половината тава, а в другата половина поставете чесъна и лука.
- Добавете листата от градинския чай и стръкчетата мащерка и печете около 10 минути. Разбъркайте и печете още 15 минути.
- През това време загрейте бульона, боба, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер и 1 супена лъжица прясна мащерка в голяма тенджера на средно силен огън.
- Оставете сместа да къкри, докато зеленчуците се опекат.
- Прехвърлете в блендер 2 чаени чаши бял боб, 1 чаена чаша бульон и печените лук, чесън и билки. Пасирайте до гладка консистенция.
- Върнете сместа в тенджерата и добавете печените гъби. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Поднесете крем супата от бял боб топла, гарнирана с пресни билки.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа със зеленчуци и бекон
- Градинска супа с киноа
Коментари към Крем супа от бял боб с печени гъби, лук и чесън