Гъста бобена супа с домати, чесън и препечен хляб

Необходими продукти:
400-420 грама консервиран боб
800 грама консервирани домати в собствен сос
4 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
6 листа градински чай
4 филии домашен хляб
1/2 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Напръскайте хляба с 2 супени лъжици зехтин и изпечете на скара и в тостер, докато стане хрупкав и придобие приятен червеникав цвят.
Останалия зехтин сгорещете в подходящ съд, сложете накълцания чесън и листата градински чай. Нека се задушават около минута, докато чесънът стане златист. След това прибавете доматите, боба, солта, пипера и разбъркайте старателно. Оставете сместа на котлона до изпаряване на част от течността. Супата ще се сгъсти.
Сложете по филия препечен хляб в дълбоки чинии и разпределете ястието в тях.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с морски дарове и сметана
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Супа с боб и ечемик
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Бобена чорба с наденица
Коментари към Гъста бобена супа с домати, чесън и препечен хляб