Боб чорба с орехи

Необходими продукти:
150 грама боб (шарен, пъстър)
4 картофа
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
100 грама орехи (обелени)
1 връзка пресен копър
2 с. л. растително масло за запържване
сол и пипер на вкус
сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте фасула и го накиснете в гореща вода за 30 минути, след това отцедете с помощта на гевгир. Изсипете го в тенджера, залейте със студена вода (около 2 литра) и варете в продължение на около половин час. Смелете орехите и ги запечете в сух тиган (без мазнина). Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги прибавете към фасула. Подсолете и варете около 10 минути. През това време накълцайте лука, моркова настържете на едро ренде, чушката нарежете на сламки. Запържете ги в растителното масло. След това ги изсипете при фасула, прибавете орехите и нарязания на ситно копър. Нека всичко да ври няколко минутки и оставете да престои около половин час. Преди да поднесете, сложете по лъжица сметана във всяка чиния (може да смесите сметаната с намачкан чесън). Получава се гъста супа, ако предпочитате по-рядка - сложете повече вода.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от нахут и спанак
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Бобена чорба с наденица
- Бобена чорба с бекон
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба по класическа рецепта
- Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена супа с топено сирене
- Боб чорба с пушени свински гърди
Коментари към Боб чорба с орехи