Боб чорба с орехи
Необходими продукти:
150 грама боб (шарен, пъстър)
4 картофа
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
100 грама орехи (обелени)
1 връзка пресен копър
2 с. л. растително масло за запържване
сол и пипер на вкус
сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте фасула и го накиснете в гореща вода за 30 минути, след това отцедете с помощта на гевгир. Изсипете го в тенджера, залейте със студена вода (около 2 литра) и варете в продължение на около половин час. Смелете орехите и ги запечете в сух тиган (без мазнина). Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги прибавете към фасула. Подсолете и варете около 10 минути. През това време накълцайте лука, моркова настържете на едро ренде, чушката нарежете на сламки. Запържете ги в растителното масло. След това ги изсипете при фасула, прибавете орехите и нарязания на ситно копър. Нека всичко да ври няколко минутки и оставете да престои около половин час. Преди да поднесете, сложете по лъжица сметана във всяка чиния (може да смесите сметаната с намачкан чесън). Получава се гъста супа, ако предпочитате по-рядка - сложете повече вода.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа със зеленчуци и бекон
- Крем супа от бял боб с печени гъби, лук и чесън
Коментари към Боб чорба с орехи