Бобена супа с топено сирене
Необходими продукти:
1 голям морков
2 глави лук
200 грама топено сирене или на вкус
400 грама консервиран боб с домати
1,5 литра вода
1 супена лъжица сухи зелени подправки по ваш избор
кубче пилешки бульон или по избор
сол и смлян черен пипер на вкус
мъничко лимонов сок
щипка захар
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, поставете на котлона и сложете кубчето бульон.
Обелете лука, нарежете на малки кубчета и запържете в нагорещено олио до златисто.
Настържете едро морковите и ги прибавете при лука. Разбъркайте и пържете заедно още около 4 минути.
Налейте малко лимонов сок и сложете щипка захар. Оставете на котлона още 3 минути.
Морковите поемат мазнината, затова внимавайте да не прегорят и долейте още олио, ако е необходимо.
Върнете се към водата. Щом тя заври и бульонът се разтвори, сложете топеното сирене в тенджерата и бъркайте, докато се разтопи и напълно.
Тогава прибавете запържените зеленчуци и нека всичко се приготвя в продължение на 10 минути.
Разбъркайте, сложете сол и черен пипер на вкус и добавете сухите зелени подправки.
Супата е готова.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Крем супа от черен боб
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
- Бобена супа със зеленчуци и бекон
Коментари към Бобена супа с топено сирене