Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
Необходими продукти:
- 1 пушен свински джолан с тегло около килограм
- 300 грама наденица
- 450 грама сушен боб
- 2 средно големи моркова
- 2 стръка целина
- средна глава кромид
- 2-3 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- малък стрък розмарин
- сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изплакнете боба със студена вода, като използвате гевгир.
Налейте 2 литра вода в голяма тенджера, нека кипне и в нея изсипете зърната. Варете в продължение на 10 минути и свалете съда от котлона. Оставете за час и половина.
Нарежете на дребни кубчета лука, морковите и целината, чесъна намачкайте.
Поставете отново тенджерата с боба върху силен котлон. Щом течността заври, сложете джолана, зеленчуците и дафиновите листа в съда.
Когато водата кипне, намалете температурата до минимална и варете под капак около час и половина-два, като периодично разбърквате.
След като бобът бъде готов, извадете джолана и дафиновите листа от бульона.
Нарежете наденицата на кръгчета, а месото от джолана на парчета, като първо отстраните всички мазнини и кожата. Листенцата розмарин накълцайте ситно.
Добавете тези продукти при останалите в тенджерата, подправете супата с черен пипер и сол и я варете още 20 минути на тих огън.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Боб чорба с наденица и пушен свински джолан