Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Боб чорба с наденица и пушен свински джолан

Боб чорба с наденица и пушен свински джолан

Боб чорба с наденица и пушен свински джолан - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пушен свински джолан с тегло около килограм
  • 300 грама наденица
  • 450 грама сушен боб
  • 2 средно големи моркова
  • 2 стръка целина
  • средна глава кромид
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • малък стрък розмарин
  • сол, прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Изплакнете боба със студена вода, като използвате гевгир.

Налейте 2 литра вода в голяма тенджера, нека кипне и в нея изсипете зърната. Варете в продължение на 10 минути и свалете съда от котлона. Оставете за час и половина.

Нарежете на дребни кубчета лука, морковите и целината, чесъна намачкайте.

Поставете отново тенджерата с боба върху силен котлон. Щом течността заври, сложете джолана, зеленчуците и дафиновите листа в съда.

Когато водата кипне, намалете температурата до минимална и варете под капак около час и половина-два, като периодично разбърквате.

След като бобът бъде готов, извадете джолана и дафиновите листа от бульона.

Нарежете наденицата на кръгчета, а месото от джолана на парчета, като първо отстраните всички мазнини и кожата. Листенцата розмарин накълцайте ситно.

Добавете тези продукти при останалите в тенджерата, подправете супата с черен пипер и сол и я варете още 20 минути на тих огън.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл