Боб чорба с пушени свински гърди
Необходими продукти:
3 чаени чаши бульон или вода
1/2 чаена чаша боб (може да приготвите супата и с 1/2 чаена чаша грах или 2/3 чаена чаша леща вместо боб)
1 морков
1 глава лук
1 корен магданоз
4-5 пера зелен лук
2 супени лъжици олио
100 грама пушени свински гърди (без кости и кожа)
Начин на приготвяне:
Сварете бульон от гърдите, залейте боба със студена вода и оставете да престои 5-6 часа.
След това сложете моркова, нарязан на 2-4 части и нека бобът се вари на слаб огън до готовност.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в мазнината.
15-20 минути преди да свалите боба от котлона, прибавете нарязания корен магданоз, лука, подправки на вкус.
Поднесете супата с нарязан пресен магданоз и парченца пушени свински гърди.
Може да добавите и 2 чаени лъжици задушени домати, също да сервирате с препечен хляб и счукан със сол чесън.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Крем супа от нахут и спанак
- Бобена супа с месо, картофи и маслини
- Боб чорба с бекон, колбас и чесън
- Крем супа от черен боб
- Боб чорба по класическа рецепта
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена чорба с наденица
- Супа с боб, савойско зеле и чоризо
- Пикантна боб чорба с целина
Коментари към Боб чорба с пушени свински гърди