Супа със зеле, наденица и сметана

Ако сте почитатели на супите, но ви е омръзнало да ядете пилешка и топчета, пригответе си тази с наденица, сметанов сос и зеленчуци. Овкусете я с лимон и лют пипер по желание.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 500 грама пушена наденица, нарязана
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркови, нарязани на филийки
- 1 стрък целина, нарязан
- сол и черен пипер
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 3 супени лъжици брашно
- 350 грама нарязано зеле
- 3 картофа, обелени и нарязани на едри кубчета
- 1/3 чаена чаша готварска сметана
- 2 супени лъжици свеж копър
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера разтопете 1 супена лъжица мед и изпържете наденицата, докато стане златиста. Прехвърлете в чиния.
Добавете останалото масло и изпържете лука, моркова и целината. Подправете със сол и черен пипер, когато омекнат зеленчуците добавете брашното, а минута по-късно изсипете бульона.
Подправете отново със сол и пипер, за да овкусите и бульона.
Сложете зелето и картофите. Варете около 10-15 минути - картофите трябва да омекнат, но не бива да се разпадат, така че ги следете. Върнете наденицата в супата.
Прибавете сметаната и копъра. Опитайте и овкусете за последно на вкус.
Сервирайте супата гореща.
delish.com
Коментари към Супа със зеле, наденица и сметана