Супа от киселец, зеле и картофи със свински бульон

Необходими продукти:
200-300 грама свински ребра (или месо с кост)
2-3 картофа
200 грама прясно зеле
300 грама киселец
1 глава лук
магданоз на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сварете свинското в 2-2,5 литра вода, отделете месото от костта и прецедете бульона. В него сварете накълцаното на ситно зеле до полуготовност.
Обелете картофите и лука, нарежете ги на кубчета.
Киселеца и магданоза нарежете ситно.
Към полуготовото зеле прибавете картофите, лука, киселеца и магданоза. Оставете супата на котлона до пълна готовност на зеленчуците.
Подправете супата със сол и смлян черен пипер на вкус. Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимка: chtoprigotovit.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Диета с Бонска супа (зелева супа)
- Супа със зеле, наденица и сметана
- Супа за изгаряне на мазнините
- Крем супа с цветно зеле
- Зелева супа с ечемик и зеленчуци
- Лятна супа от цветно зеле с моркови и бял сос
- Зелева супа с моркови и кориандър
- Сладко-кисела зелева супа с телешко
- Зелева супа с боб, коприва и месо
- Супа със зеле и домати
Коментари към Супа от киселец, зеле и картофи със свински бульон