Супа от салата айсберг с праз и бекон

Необходими продукти:
- 1 и 1/2 салата айсберг
- 1 стрък праз
- 250 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 литър пилешки бульон
- сок от един портокал
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- сол и черен пипер
- сметана за сервиране
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и запържете ситно нарязаните праз и салата. Добавете сол, черен пипер, индийско орехче и портокалов сок. Задушете за 10 минути, а през това време изпечете бекона в сух тиган и оставете настрана.
Разредете зеленчуковата смес с пилешки бульон и гответе на бавен огън докато течността се редуцира наполовина. Свалете от котлона и охладете.
Разбийте сместа с блендер и загрейте отново. Разсипете супата в купички, гарнирайте с хрупкавия бекон и сметаната. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПОЛАР АЙС СОРС ХИДРАТИРАЩА МАСКА 75 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Супа от коприва с картофи
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Салата от маслини и лук
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Супа от салата айсберг с праз и бекон