Супа от салата айсберг с праз и бекон

Необходими продукти:
- 1 и 1/2 салата айсберг
- 1 стрък праз
- 250 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 литър пилешки бульон
- сок от един портокал
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- сол и черен пипер
- сметана за сервиране
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и запържете ситно нарязаните праз и салата. Добавете сол, черен пипер, индийско орехче и портокалов сок. Задушете за 10 минути, а през това време изпечете бекона в сух тиган и оставете настрана.
Разредете зеленчуковата смес с пилешки бульон и гответе на бавен огън докато течността се редуцира наполовина. Свалете от котлона и охладете.
Разбийте сместа с блендер и загрейте отново. Разсипете супата в купички, гарнирайте с хрупкавия бекон и сметаната. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПОЛАР АЙС СОРС ХИДРАТИРАЩА МАСКА 75 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Салата от репички с царевица и краставици
- Страхотни домати Конкасе
- Зеленчукова салата със сорго
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Супа от салата айсберг с праз и бекон