Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа от салата айсберг с праз и бекон

Супа от салата айсберг с праз и бекон

Супа от салата айсберг с праз и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 1 и 1/2 салата айсберг
  • 1 стрък праз
  • 250 грама бекон, нарязан на кубчета
  • 1 литър пилешки бульон
  • сок от един портокал
  • 1 чаена лъжичка индийско орехче
  • сол и черен пипер
  • сметана за сервиране
  • масло за запръжка

 

Начин на приготвяне:

 супа от айсберг

В тенджера загрейте маслото и запържете ситно нарязаните праз и салата. Добавете сол, черен пипер, индийско орехче и портокалов сок. Задушете за 10 минути, а през това време изпечете бекона в сух тиган и оставете настрана.

Разредете зеленчуковата смес с пилешки бульон и гответе на бавен огън докато течността се редуцира наполовина. Свалете от котлона и охладете.

Разбийте сместа с блендер и загрейте отново. Разсипете супата в купички, гарнирайте с хрупкавия бекон и сметаната. Поднесете и се насладете на вкуса.

супа от айсберг

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.watchwhatueat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлХранене при...ДиетиХрани и ястия