Супа от салата айсберг с праз и бекон
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 салата айсберг
- 1 стрък праз
- 250 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 литър пилешки бульон
- сок от един портокал
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- сол и черен пипер
- сметана за сервиране
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и запържете ситно нарязаните праз и салата. Добавете сол, черен пипер, индийско орехче и портокалов сок. Задушете за 10 минути, а през това време изпечете бекона в сух тиган и оставете настрана.
Разредете зеленчуковата смес с пилешки бульон и гответе на бавен огън докато течността се редуцира наполовина. Свалете от котлона и охладете.
Разбийте сместа с блендер и загрейте отново. Разсипете супата в купички, гарнирайте с хрупкавия бекон и сметаната. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПОЛАР АЙС СОРС ХИДРАТИРАЩА МАСКА 75 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
Коментари към Супа от салата айсберг с праз и бекон