Супа от салата айсберг с праз и бекон

Необходими продукти:
- 1 и 1/2 салата айсберг
- 1 стрък праз
- 250 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 литър пилешки бульон
- сок от един портокал
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- сол и черен пипер
- сметана за сервиране
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте маслото и запържете ситно нарязаните праз и салата. Добавете сол, черен пипер, индийско орехче и портокалов сок. Задушете за 10 минути, а през това време изпечете бекона в сух тиган и оставете настрана.
Разредете зеленчуковата смес с пилешки бульон и гответе на бавен огън докато течността се редуцира наполовина. Свалете от котлона и охладете.
Разбийте сместа с блендер и загрейте отново. Разсипете супата в купички, гарнирайте с хрупкавия бекон и сметаната. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПОЛАР АЙС СОРС ХИДРАТИРАЩА МАСКА 75 мл.
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Салата от маслини и лук
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Студена магданозена супа със зелен лук
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Животът е по-вкусен със супа: 20 от най-известните супи в света
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?
- Френски дресинг за зеленчукова салата
Коментари към Супа от салата айсберг с праз и бекон