Зелена салата с пилешко филе, печурки и картофи
Необходими продукти:
- 300 грама салата Айсберг, рукола, маруля или други подходящи листа
- 200-300 грама пилешко филе (може риба тон от консерва)
- 250-300 грама консервирани печурки
- 2 сварени картофа
- 2 сварени яйца
- 70 грама твърд кашкавал
- 150 грама майонеза
- зелен лук, магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Сварете филето в подсолена вода за 15 минути. Когато се охлади, нарежете на средно големи парчета и изпържете в олио до появата на златист оттенък.
Отцедете течността на консервата, гъбите нарежете, ако е необходимо (в случай че са дребни, оставете ги цели).
Нарежете твърдо сварените яйца, настържете картофите и кашкавала.
Накълцайте ситно зелените подправки, смесете ги с майонезата, може да добавите чесън на прах и смлян черен пипер.
Смесете продуктите и сервирайте салатата със соса или вижте една идея за подредба.
Половината от листата, които ще използвате, накъсайте, останалите оставете цели и с тях покрийте дъното на чиния. Покрийте ги с картофен слой, който намажете с ароматната майонеза.
Следват пилешкото, накъсаните листа, яйцата, гъбите и накрая сложете от соса. Завършете салатата с настърган кашкавал и може да декорирате с маслини, розички от сварени моркови, домати, кръгчета лук, пресни зелени подправки или друго по ваш избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: miruspehinfo.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пролетни салати от маруля с царевица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Зелена салата с пилешко филе, печурки и картофи