Стърган сладкиш със сладко и пудра захар
Необходими продукти:
1 чаена чаша захар
2 яйца
250 грама маргарин (за печива)
2 - 3 супени лъжици сметана
3,5 чаени чаши брашно
0,5 чаена лъжица сол
0,5 чаена лъжица сода
сладко по ваш избор
пудра захар
ванилова захар на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го стрийте заедно с маргарина (докато се получат бучици). След това добавете захарта, солта и разбъркайте. Направете вдлъбнатина в средата и в нея изсипете разбитите яйца, сметаната, содата (изгасена в оцет), ваниловата захар и замесете тесто. Разделете го на 2 части: едната приберете в хладилника, а другата - във фризера за 40 - 50 минути.
След това разпределете равномерно тестото от хладилника по дъното на тава и намажете повърхността му със сладкото. Върху сладкото настържете тестото, което сложихте във фризера.
Поставете "баницата" във фурната и нека се пече в продължение на 25 - 30 минути. Когато изстине поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Стърган сладкиш със сладко и пудра захар