Спаначен киш с кашкавал и сметанова заливка

Необходими продукти:
- форма за торта с диаметър 24 см
- 180 грама масло
- 200 грама брашно
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 30 милилитра студено мляко
- 1 студен жълтък
за плънката:
- 300 грама бланширан спанак
- 4 яйца
- 100 милилитра сметана
- една скилидка чесън
- 20 грама масло
- сол на вкус
- щипка индийско орехче
- 150 грама кашкавал, нарязан на парченца
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маслото, солта, прясното мляко и жълтъка. Направете тесто, разточете блат и го наложете върху формата, така че да покрие всички части. С помощта на точилка минете повърхността, за да се отстрани излишъкът и сложете нарязания кашкавал.
В тиган сгорещете маслото и запържете спанака, заедно с пресованата скилидка чесън, сол, индийско орехче. Охладете сместа и сипете във формата. Разбийте яйцата със сметаната и залейте плънката. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете киша, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: cestmafournee.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Бухтички
Коментари към Спаначен киш с кашкавал и сметанова заливка