Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета

Необходими продукти:
- 250 грама кори за баница
- 50 грама разтопено масло
- 200 грама почистен пресен спанак
- 150 грама сирене фета
- лимонов сок на вкус
- 300 грама филе от сьомга
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган налейте и сгорещете зехтина, запечатайте рибните филета и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Отцедете и оставете настрана, а в същата мазнина сотирайте спанака, нарязан на ситно и прибавете сиренето.
Разбъркайте и охладете сместа. Разстелете корите две по две, в краищата им сложете филе и спаначена плънка.
Сгънете краищата по дължина с около 5 сантиметра навътре, прегънете широкия край и завийте на руло.
Намажете с разтопено масло и подредете върху тава, застлана с лист пергамент. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете до златист захар. Поднесете пуричките топли, разчупете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
Източник: www.kraftrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗЪРНАСТЕЦ КОРИ
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Банички със сирене
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Супа от леща със спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Спанак с яйца под шуба
Коментари към Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета