Запеканка от ориз със спанак и сьомга
Необходими продукти:
250 грама ориз
20 грама масло
100 грама спанак (размразен)
250 грама филе от сьомга (или друга морска риба)
червен лук
нарязани червени чушки (може замразени)
За заливката:
обезмаслена сметана
малко нишесте
подправки на вкус (добре е да използвате червен пипер и индийско орехче)
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, отцедете водата и към него добавете маслото и спанака. Изсипете сместа на дъното на форма за печене (ако тя не е силиконова, подмажете я с масло). Нарежете филето на тънки парчета, които разположете върху ориза. Следва слой от червен лук, а върху него - нарязани на кубчета червени чушки.
Направете заливката, като смесите сметаната с малко нишесте (примерно 2 малки кутийки сметана с 1 супена лъжица нишесте) и добавите подправки по ваш вкус. Залейте продуктите в тавата и сложете ястието да се пече във фурната, докато се образува апетитна коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОБИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Запеканка от ориз със спанак и сьомга