Спаначена запеканка с ориз и кашкавал

Необходими продукти:
- 280 грама пресен спанак
- 1 супена лъжица вода
- 2 супени лъжици лук, смлян или ситно нарязан
- 1 чаена чаша сварен ориз /измерен сварен, а не преди това/
- 1 чаена чаша кашкавал, настърган
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 2 яйца, разбити
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете спанака в голям тиган и добавете водата.
- Покрийте с капак и го задушете на слаб огън, докато омекне.
- Смесете всички останали съставки в голяма купа и добавете спанака. Разбъркайте добре.
- Изсипете сместа в подмазана тавичка или огнеупорен съд и печете в предварително загрята до 280 градуса фурна за около 35-40 минути.
- Нарежете на порции, гарнирайте с кисело мляко и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Как да варим ориза
Коментари към Спаначена запеканка с ориз и кашкавал