Спаначена запеканка с ориз и кашкавал
Необходими продукти:
- 280 грама пресен спанак
- 1 супена лъжица вода
- 2 супени лъжици лук, смлян или ситно нарязан
- 1 чаена чаша сварен ориз /измерен сварен, а не преди това/
- 1 чаена чаша кашкавал, настърган
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 2 яйца, разбити
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете спанака в голям тиган и добавете водата.
- Покрийте с капак и го задушете на слаб огън, докато омекне.
- Смесете всички останали съставки в голяма купа и добавете спанака. Разбъркайте добре.
- Изсипете сместа в подмазана тавичка или огнеупорен съд и печете в предварително загрята до 280 градуса фурна за около 35-40 минути.
- Нарежете на порции, гарнирайте с кисело мляко и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГРИЙН МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, БРОКОЛИ, СПАНАК НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Спаначена запеканка с ориз и кашкавал