Спаначена запеканка с ориз и кашкавал

Необходими продукти:
- 280 грама пресен спанак
- 1 супена лъжица вода
- 2 супени лъжици лук, смлян или ситно нарязан
- 1 чаена чаша сварен ориз /измерен сварен, а не преди това/
- 1 чаена чаша кашкавал, настърган
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 2 яйца, разбити
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете спанака в голям тиган и добавете водата.
- Покрийте с капак и го задушете на слаб огън, докато омекне.
- Смесете всички останали съставки в голяма купа и добавете спанака. Разбъркайте добре.
- Изсипете сместа в подмазана тавичка или огнеупорен съд и печете в предварително загрята до 280 градуса фурна за около 35-40 минути.
- Нарежете на порции, гарнирайте с кисело мляко и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Спаначена запеканка с ориз и кашкавал