Оризова запеканка със зеленчуци, пиле и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 350 грама пилешки гърди
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена чаша броколи
- 1 чаена чаша бланширан ориз
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици брашно
- 150-200 милилитра прясно мляко
- сол и черен пипер на вкус
- 200 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете пилешките гърди на кубчета. В тиган сгорещете маслото и сотирайте месото.
Отцедете, оставете настрана и в същата мазнина запържете нарязаните ситно лук, морков, броколи. Добавете соевия сос, ориза и налейте 3 чаени чаши вода. Оставете сместа да къкри докато течността се редуцира.
Подправете със сол, черен пипер и пресипете в тава. Поръсете с настъргания чедър.
В друг съд налейте и загрейте олиото, запържете брашното и разредете с прясното мляко. Разбъркайте докато се сгъсти.
Сипете бешамела върху зеленчуците. Отгоре разпределете настъргания кашкавал, загрейте фурна на 200 градуса и запечете за 30 минути.
Поднесете ястието топло, поръсено с допълнително кашкавал, разсипете порции и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Как да варим ориза
Коментари към Оризова запеканка със зеленчуци, пиле и кашкавалена заливка