Запеканка от спанак с кашкавал

Необходими продукти:
500 грама пресен спанак
150 грама кашкавал (настърган)
1 глава лук
2 яйца
2 супени лъжици брашно
1/2 чаена чаша прясно мляко
масло
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накълцайте лука и го запържете в нагорещено масло до златисто (около 7 минути). Измийте спанака, отцедете го от водата, подсушете и нарежете. Прибавете го към лука и оставете на котлона за още 3 минути, докато омекне. Овкусете със сол и пипер, добавете половината от настъргания кашкавал.
В отделен съд разбийте яйцата, прибавете брашното, млякото, сол и пипер, разбийте до получаването на еднородна смес.
Изсипете спанака с лука в подходящ съд за печене, полейте с яйчната смес и поръсете с останалия кашкавал. Поставете ястието да се пече във фурната при 200 - 220 градуса за около 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
Коментари към Запеканка от спанак с кашкавал