Запеканка от спанак с кашкавал

Необходими продукти:
500 грама пресен спанак
150 грама кашкавал (настърган)
1 глава лук
2 яйца
2 супени лъжици брашно
1/2 чаена чаша прясно мляко
масло
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накълцайте лука и го запържете в нагорещено масло до златисто (около 7 минути). Измийте спанака, отцедете го от водата, подсушете и нарежете. Прибавете го към лука и оставете на котлона за още 3 минути, докато омекне. Овкусете със сол и пипер, добавете половината от настъргания кашкавал.
В отделен съд разбийте яйцата, прибавете брашното, млякото, сол и пипер, разбийте до получаването на еднородна смес.
Изсипете спанака с лука в подходящ съд за печене, полейте с яйчната смес и поръсете с останалия кашкавал. Поставете ястието да се пече във фурната при 200 - 220 градуса за около 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Запеканка от спанак с кашкавал