Сьомга с кафяв ориз и спанак

Необходими продукти:
1 чаена чаша кафяв ориз
2 белтъка + 1 цяло яйце
1 1/4 чаени чаши пилешки бульон
1/4 чаена чаша соев сос
1,5 супени лъжици захар
1 супена лъжица оризов оцет
1 чаена чаша листа спанак
230 грама филе от сьомга
1/4 чаена чаша нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност. Разбийте цялото яйце с двата белтъка.
Бульона смесете със соевия сос, прибавете захарта, оризовия оцет и поставете сместа на котлона да заври. Щом това стане, намелете температурата до средна, сложете листата спанак в съда, а върху тях - рибата. Две минути по-късно добавете разбитите яйца. След около 3 минути разбъркайте старателно и свалете съда от огъня.
Разпределете ориза в чинии, върху него сложете филето и спанака заедно с бульона.
Украсете ястието с нарязан зелен лук и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг * 120 SANCT BERNHARD
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
Коментари към Сьомга с кафяв ориз и спанак