Банички със спанак, сирене и лук
Необходими продукти:
300 грама пресен нарязан спанак
1 пакет бутер тесто
150 грама сирене
100 грама масло
1 малка глава лук
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Направете плънката: разтопете 30 грама от маслото в тиган, добавете нарязания лук и пържете около 4 минути (до омекване). След това сложете и спанака, задушете за около минута. След като спанакът изстине, прибавете към него сиренето, индийското орехче, сол и разбъркайте всичко. Разделете плънката на 8 части.
Подмажете с масло тавата, в която ще печете баничките. Разрежете тестото на 8 части под формата на квадрат. Намажете едната част на всеки квадрат с разтопено масло, ако желаете, сложете плънката и затворете, оформяйки триъгълник. Прищипете краищата, за да не изтече пълнежът. Подредете баничките в тавата. Изпечете ги във фурната до образуване на златиста коричка (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Салата от маслини и лук
Коментари към Банички със спанак, сирене и лук