Лучник с маслено тесто

Необходими продукти:
- кръгла форма с диаметър 24 см
- 180 грама масло
- 200 грама брашно
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 30 милилитра студено мляко
- 1 студен жълтък
за плънката:
- 600 грама, нарязан на полумесеци лук
- 150 милилитра готварска сметана
- 50 грама хляб без кора
- 80 милилитра бяло вино
- 50 грама зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица брашно
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маслото, солта, прясното мляко и жълтъка. Направете тесто.
Разточете блат и го наложете върху формата, така че да покрие всички части. С помощта на точилка минете повърхността, за да се отстрани излишъкът.
В тиган сгорещете зехтина и запържете лука, накиснете хляба във виното и добавете към сместа. Разбийте яйцето, сметаната, подправете със сол и черен пипер. Комбинирайте трите смеси и разбъркайте до хомогенност.
Сипете плънката във формата, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 45 минути. След готовност охладете и поднесете лучника, нарязан и гарниран с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.cestmafournee.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Хрупкав пържен лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Лучник с маслено тесто