Лучник с маслено тесто
Необходими продукти:
- кръгла форма с диаметър 24 см
- 180 грама масло
- 200 грама брашно
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 30 милилитра студено мляко
- 1 студен жълтък
за плънката:
- 600 грама, нарязан на полумесеци лук
- 150 милилитра готварска сметана
- 50 грама хляб без кора
- 80 милилитра бяло вино
- 50 грама зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица брашно
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете маслото, солта, прясното мляко и жълтъка. Направете тесто.

Разточете блат и го наложете върху формата, така че да покрие всички части. С помощта на точилка минете повърхността, за да се отстрани излишъкът.

В тиган сгорещете зехтина и запържете лука, накиснете хляба във виното и добавете към сместа. Разбийте яйцето, сметаната, подправете със сол и черен пипер. Комбинирайте трите смеси и разбъркайте до хомогенност.

Сипете плънката във формата, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 45 минути. След готовност охладете и поднесете лучника, нарязан и гарниран с пресни подправки по избор.

Добър апетит!
Източник: www.cestmafournee.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Банички със сирене
- Салата от маслини и лук
- Шалот, Лук шалот
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Лучник с маслено тесто