Баница с плънка от лук и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
150 грама масло
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
4 супени лъжици сметана
сол на вкус
олио за подмазване на тавата
За плънката:
500 грама лук
200 грама кашкавал
черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за пържене
За заливката:
2 яйца
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжица бакпулвер
3-5 супени лъжици брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и го оставете да изстине. Към него прибавете сметаната и разбъркайте. След това изсипете пресятото брашно, бакпулвера и солта. Замесете гладко еднородно тесто, което приберете в хладилника, докато приготвите плънката.
Нарежете лука на ситно и го изпържете нагорещено олио, докато придобие жълтеникаво прозрачен цвят. Сложете сол, пипер и оставете да изстине. Настържете кашкавала на едро ренде.
Идва ред на заливката. Смесете яйцата, сметаната и майонезата, разбъркайте до еднородност. Добавете брашното, бакпулвера, солта и старателно разбъркайте, за да се получи консистенция на гъста сметана.
Разточете тестото (да придобие формата на тавата) и го сложете в съда, чието дъно сте подмазали с мазнина предварително. Така разположете тестото, че то да покрие стените на съда. След това разпределете равномерен слой пържен лук, върху него - настъргания кашкавал. Залейте със заливката и поставете в загрята до 170 градуса фурна за 35-40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лучени кръгчета на скара
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
Коментари към Баница с плънка от лук и кашкавал