Баница с плънка от лук и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
150 грама масло
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
4 супени лъжици сметана
сол на вкус
олио за подмазване на тавата
За плънката:
500 грама лук
200 грама кашкавал
черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за пържене
За заливката:
2 яйца
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжица бакпулвер
3-5 супени лъжици брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и го оставете да изстине. Към него прибавете сметаната и разбъркайте. След това изсипете пресятото брашно, бакпулвера и солта. Замесете гладко еднородно тесто, което приберете в хладилника, докато приготвите плънката.
Нарежете лука на ситно и го изпържете нагорещено олио, докато придобие жълтеникаво прозрачен цвят. Сложете сол, пипер и оставете да изстине. Настържете кашкавала на едро ренде.
Идва ред на заливката. Смесете яйцата, сметаната и майонезата, разбъркайте до еднородност. Добавете брашното, бакпулвера, солта и старателно разбъркайте, за да се получи консистенция на гъста сметана.
Разточете тестото (да придобие формата на тавата) и го сложете в съда, чието дъно сте подмазали с мазнина предварително. Така разположете тестото, че то да покрие стените на съда. След това разпределете равномерен слой пържен лук, върху него - настъргания кашкавал. Залейте със заливката и поставете в загрята до 170 градуса фурна за 35-40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Маринован лук, печен на барбекю
- Банички със сирене
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Баница с плънка от лук и кашкавал