Лесна баница с кисело мляко, яйца и зелен лук

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша кисело мляко (може да използвате кефир или смес от заквасена сметана и кефир)
- 1 яйце
- 2 супени лъжици олио
- 30 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук и го задушете до омекване в малко олио (за около 5-10 минути). Оставете да се охлажда и се заемете с тестото.
Смесете брашното, киселото мляко и яйцето. Разбъркайте до еднородност. Прибавете маслото в олиото и поставете съда в микровълновата за няколко секунди, докато маслото се разтопи. Когато това стане, налейте мазнината в тестото, добавете изгасената сода и разбъркайте.
По-голямата част от тестото изсипете в намазнена тава.
По повърхността разпределете зеления лук.
Следват разбитите яйца.
Завършете с останалото тесто. Ако то не покрие изцяло плънката, не се тревожете, защото по време на печенето това ще се случи.
Поставете тавата в сгорещена на 180 градуса фурна за 40 минути.
Баницата е готова.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Хрупкав пържен лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Лесна баница с кисело мляко, яйца и зелен лук