Баница с пиле, спанак и крема сирене

Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 60 грама разтопено масло
- 300 грама сварени пилешко месо
- 200 грама крема сирене
- 150 грама пресен спанак
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Намажете тава с част от маслото, застелете 2-3 кори на дъното й. Загрейте олиото в тиган и запържете накъсано ситно пилешко месо. Прибавете спанака и подправете със сол и черен пипер.
След 5 минути свалете от котлона, охладете и прибавете крема сиренето. Разпределете част от плънката върху корите, подредете отгоре с още толкова и завършете баницата с кора.
Намажете с маслото, разрежете и запечете за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса. Охладете, поднесете и се насладете на вкуса. По желание гарнирайте с кисело мляко.
Бон Апети!
Източник: cakewhiz.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
Коментари към Баница с пиле, спанак и крема сирене