Баница с пиле, спанак и крема сирене
Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- 60 грама разтопено масло
- 300 грама сварени пилешко месо
- 200 грама крема сирене
- 150 грама пресен спанак
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Намажете тава с част от маслото, застелете 2-3 кори на дъното й. Загрейте олиото в тиган и запържете накъсано ситно пилешко месо. Прибавете спанака и подправете със сол и черен пипер.
След 5 минути свалете от котлона, охладете и прибавете крема сиренето. Разпределете част от плънката върху корите, подредете отгоре с още толкова и завършете баницата с кора.
Намажете с маслото, разрежете и запечете за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса. Охладете, поднесете и се насладете на вкуса. По желание гарнирайте с кисело мляко.
Бон Апети!
Източник: cakewhiz.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Салати от булгур и спанак
- Банички със сирене
- Баница с лапад и сирене
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Баница с пиле, спанак и крема сирене