Спаначено-кашкавалени гофрети с крема сирене и сьомга
Необходими продукти:
150 грама брашно
сол и черен пипер
1 чаена лъжица бакпулвер
2 яйца
100 милилитра кисело мляко или кефир
70 грама спанак
60 грама масло
100 грама кашкавал
За плънката:
200 грама крема сирене
1 супена лъжица нискомаслена заквасена сметана
няколко стръка копър
120 грама сьомга (или друга червена риба)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, спанака размразете.

Смесете в купа брашното и бакпулвера, добавете черен пипер и сол на вкус.
В друг съд разбийте яйцата с киселото мляко, спанака, разтопеното масло и настъргания кашкавал.


Комбинирайте сухата и течната смеси. От полученото тесто изпечете гофрети в подходящ за целта уред.
Когато бъдат готови, охладете ги и разрежете.
Пълнежа направете, смесвайки крема сиренето със заквасената сметана и накълцания копър. Подправете на вкус.

Рибата нарежете на тънки парчета.
Остава само да "сглобите" сандвичите, разполагайки пълнежа и сьомгата между две вафлени кори.

Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Спаначено-кашкавалени гофрети с крема сирене и сьомга