Спаначени мъфини с пармезан
Необходими продукти:
- 340 грама бейби спанак
- 1/2 чаена чаша сирене рикота или котидж
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за гарниране
- 2 разбити яйца
- 1 скилидка чесън (пресована)
- 1/4 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете спанака с няколко пулсации, след което го прехвърлете в купа. Добавете към него сиренето рикота, пармезана, яйцата, чесъна и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират.
Разпределете сместа в 8 купички за мъфини и печете за 20 минути на 200 градуса (затоплете предварително фурната). Сервирайте мъфинчетата топли, поръсени с допълнително пармезан.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Супа от броколи със спанак, картофи и чесън
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Пържена тиква със спанак и домати
Коментари към Спаначени мъфини с пармезан