Спаначени мъфини с пармезан
Необходими продукти:
- 340 грама бейби спанак
- 1/2 чаена чаша сирене рикота или котидж
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за гарниране
- 2 разбити яйца
- 1 скилидка чесън (пресована)
- 1/4 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете спанака с няколко пулсации, след което го прехвърлете в купа. Добавете към него сиренето рикота, пармезана, яйцата, чесъна и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират.
Разпределете сместа в 8 купички за мъфини и печете за 20 минути на 200 градуса (затоплете предварително фурната). Сервирайте мъфинчетата топли, поръсени с допълнително пармезан.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за великденски кексчета
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Царевична запеканка със спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Запеканка от спанак с яйца
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Спаначени мъфини с пармезан