Спаначени мъфини с пармезан

Необходими продукти:
- 340 грама бейби спанак
- 1/2 чаена чаша сирене рикота или котидж
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за гарниране
- 2 разбити яйца
- 1 скилидка чесън (пресована)
- 1/4 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете спанака с няколко пулсации, след което го прехвърлете в купа. Добавете към него сиренето рикота, пармезана, яйцата, чесъна и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират.
Разпределете сместа в 8 купички за мъфини и печете за 20 минути на 200 градуса (затоплете предварително фурната). Сервирайте мъфинчетата топли, поръсени с допълнително пармезан.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Спанак с лук, домати и яйца
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Перфектните бананови мъфини
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Спаначено руло с гъби, крема сирене и пармезан
Коментари към Спаначени мъфини с пармезан