Спаначени мъфини с пармезан
Необходими продукти:
- 340 грама бейби спанак
- 1/2 чаена чаша сирене рикота или котидж
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за гарниране
- 2 разбити яйца
- 1 скилидка чесън (пресована)
- 1/4 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете спанака с няколко пулсации, след което го прехвърлете в купа. Добавете към него сиренето рикота, пармезана, яйцата, чесъна и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират.
Разпределете сместа в 8 купички за мъфини и печете за 20 минути на 200 градуса (затоплете предварително фурната). Сервирайте мъфинчетата топли, поръсени с допълнително пармезан.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГРИЙН МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, БРОКОЛИ, СПАНАК НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовКАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Перфектните бананови мъфини
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Царевична запеканка със спанак
- Салати от булгур и спанак
Коментари към Спаначени мъфини с пармезан