Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Спаначени мъфини с пармезан

Спаначени мъфини с пармезан

Спаначени мъфини с пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 340 грама бейби спанак
  • 1/2 чаена чаша сирене рикота или котидж
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за гарниране
  • 2 разбити яйца
  • 1 скилидка чесън (пресована)
  • 1/4 чаена лъжица сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смелете спанака с няколко пулсации, след което го прехвърлете в купа. Добавете към него сиренето рикота, пармезана, яйцата, чесъна и подправете. Разбъркайте, за да се комбинират.

Разпределете сместа в 8 купички за мъфини и печете за 20 минути на 200 градуса (затоплете предварително фурната). Сервирайте мъфинчетата топли, поръсени с допълнително пармезан.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноДиетиНовиниСнимкиБотаникаЛайфстайл