Спаначена супа с чесън и царевично брашно

Необходими продукти:
1 чаена чаша зехтин
3 скилидки чесън
1/2 чаена чаша царевично брашно
1/2 чаена чаша настърган пармезан
3 чаени чаши спанак
черен пипер и сол на вкус
1 лимон
Начин на приготвяне:
Сгорещете 1/4 чаена чаша от зехтина на среден огън, в него изпържете чесъна за около минута, докато се появи характерният аромат. Тогава налейте 6 чаши вода и бъркайки непрекъснато добавете брашното.
Намалете температурата до средна и нека сместа се вари, докато се сгъсти малко (около 8 минути). Сложете пармезана, 1/4 чаена чаша зехтин и бъркайте непрекъснато около минута. Ред е на спанака, подсолете и оставете супата на котлона, докато листата придобият яркозелен цвят (около минута).
Разпределете в 4 купи, налейте във всяка по лъжица зехтин, подправете със смлян черен пипер на вкус и поднесете с резени лимон.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ФЕРОГРИЙН таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Супа от леща със спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Пъстра спаначена салата със сварени яйца и сос от мак
- Гофрети със спанак и сирене
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Паста с гъби, спанак и кашкавал
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
Коментари към Спаначена супа с чесън и царевично брашно