Спанак с нахут и репички

Необходими продукти:
700 грама замразен или пресен спанак
400 грама сварен или консервиран нахут
3 скилидки чесън
6 репички
няколко стръка кориандър
зехтин
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресен спанак, първо го сварете в подсолена вода, за да омекне. След това отцедете течността и сложете листата в подходящ съд. Полейте със зехтин.
В дълбок тиган сгорещете зехтин и запържете за кратко (до златисто) в него нарязаните на плочки скилидки чесън. Прибавете нахута, поръсете със смлян червен пипер и оставете да се приготвя в продължение на 3-4 минути.
Преди да свалите тигана от котлона, добавете нарязаните на тънки кръгчета репички, те трябва само леко да се затоплят.
Получената комбинация изсипете върху спанака, напръскайте със зехтин и поръсете с нарязан пресен кориандър.
Добър апетит!
Снимка: collegiatevegan
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Спанак с нахут и репички