Салата с нахут, пеперони и пармезан

Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама нахут (отцеден)
- 1/3 чаена чаша нарязан на ситно салам пеперони
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 1 накълцана скилидка чесън
- 1 1/2 чаена лъжица настъргана кора от лимон
- 1 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица винен оцет
- сол и пипер на вкус
- пресни подправки - магданоз, босилек, мащерка
Начин на приготвяне:
Отцедения нахут смесете с колбаса, пармезана, лука и чесъна, сложете и лимоновата коричка.
Разбъркайте зехтина и оцета, подсолете и добавете смлян черен пипер.
Полейте с дресинга нахута и опитайте салатата, ако има нужда, подправете още малко. Оставете да престои 1 нощ в хладилник.
На следващия ден, непосредствено преди сервиране, поръсете със свежите подправки и сервирайте салатата студена или на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Салата от маслини и лук
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Френски дресинг за зеленчукова салата
Коментари към Салата с нахут, пеперони и пармезан