Салата с ечемик, краставици, нахут и грах
Необходими продукти:
- 240 грама нахут (суров)
- 250 грама ечемик
- 8 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1 1/2 чаена чаша замразен грах
- 1 1/2 чаена чаша краставица, нарязана
- 1 чаена чаша нарязани печени червени чушки
- 3/4 чаена чаша червен лук, нарязан на ситно
- 1 чаени лъжици настъргана лимонова кора + сока от лимона
- 2 чаени лъжици сух копър
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за една нощ. На следващия ден го отцедете и сварете до готовност.
Сварете и ечемика (може да го прибавите при нахута в средата на готвенето). Отцедете и изплакнете и добавете 1 лъжица зехтин.
Смесете зехтина с лимоновия сок и кора, копъра и черния пипер. Сложете зеленчуците в салата и смесете с нахута и ечемика. Разбъркайте и полейте с дресинга.
Подправете със сол и поръсете с натрошеното сирене.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Салата с ечемик, краставици, нахут и грах