Сочно задушено пилешко в лук на фурна
![Сочно задушено пилешко в лук на фурна - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/zadusheno-pileshko-v-luk.jpg)
Необходими продукти:
1 средно по големина пиле
4 големи глави стар лук
20 грама масло
1-2 дафинови листа
5-7 зърна черен пипер
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете пилето на порции (разбира се, може да използвате бутчета или друга предпочитана част от птицата). Лука нарежете на полукръгчета или на четвъртинки.
На дъното на тенджера сложете парченцата масло, дафиновите листа, зърната черен пипер и половината от лука. Следват пилешките парчета и подправете със сол и смлян пипер.
Покрийте с останалото количество лук, затворете съда с капак и поставете във фурната.
След час и половина сочното и ароматно ястие ще бъде готово.
Да ви е вкусно!
Снимка: recept.lovebody.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Шалот, Лук шалот
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Свалете високата температура с лук
Коментари към Сочно задушено пилешко в лук на фурна