Сочно задушено пилешко в лук на фурна

Необходими продукти:
1 средно по големина пиле
4 големи глави стар лук
20 грама масло
1-2 дафинови листа
5-7 зърна черен пипер
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете пилето на порции (разбира се, може да използвате бутчета или друга предпочитана част от птицата). Лука нарежете на полукръгчета или на четвъртинки.
На дъното на тенджера сложете парченцата масло, дафиновите листа, зърната черен пипер и половината от лука. Следват пилешките парчета и подправете със сол и смлян пипер.
Покрийте с останалото количество лук, затворете съда с капак и поставете във фурната.
След час и половина сочното и ароматно ястие ще бъде готово.
Да ви е вкусно!
Снимка: recept.lovebody.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Сочно задушено пилешко в лук на фурна