Сочно задушено пилешко в лук на фурна

Необходими продукти:
1 средно по големина пиле
4 големи глави стар лук
20 грама масло
1-2 дафинови листа
5-7 зърна черен пипер
щипка сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете пилето на порции (разбира се, може да използвате бутчета или друга предпочитана част от птицата). Лука нарежете на полукръгчета или на четвъртинки.
На дъното на тенджера сложете парченцата масло, дафиновите листа, зърната черен пипер и половината от лука. Следват пилешките парчета и подправете със сол и смлян пипер.
Покрийте с останалото количество лук, затворете съда с капак и поставете във фурната.
След час и половина сочното и ароматно ястие ще бъде готово.
Да ви е вкусно!
Снимка: recept.lovebody.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Шалот, Лук шалот
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Сочно задушено пилешко в лук на фурна