Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън

Необходими продукти:
- 80 грама извара
- 70 грама кашкавал
- 80 грама пармезан
- 80 грама синьо сирене дор блу
- 50 грама краве масло
- 1-2 скилидки чесън
- 150 милилитра вряща вода
- зелен лук на вкус
Начин на приготвяне:
Кашкавала и пармезана настържете на ситно ренде.
Сгорещете тиган, сложете в него маслото и изчакайте то да се разтопи.
Накълцайте зеления лук, изсипете в маслото и задушете за 1-2 минути, до омекване. Не е необходимо да пържите, достатъчно е лукът само да отдаде аромата си.
Тогава прибавете изварата, настърганите сирена и натрошеното синьо сирене.
Налейте горещата вода (може да използвате бульон или бяло вино) и бъркайте, докато сместа заври.
Щом това стане, сложете обелените и измити скилидки чесън, варете соса 1 минута и изключете котлона. Подправете със сол и черен пипер, може да добавите и малко смляно индийско орехче.
Прелейте горещия сос в сосиера или друг подходящ съд, поднесете го с хляб.
Ако предпочитате, може да приберете в хладилника, за да се охлади и сгъсти, така ще може да го намажете върху препечена филия.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Сос Бъфало
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Запечено сирене с лук и домати
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Панакота с ягодов сос
- Търкаляне на сирене от хълма Купър
Коментари към Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън