Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън

Необходими продукти:
- 80 грама извара
- 70 грама кашкавал
- 80 грама пармезан
- 80 грама синьо сирене дор блу
- 50 грама краве масло
- 1-2 скилидки чесън
- 150 милилитра вряща вода
- зелен лук на вкус
Начин на приготвяне:
Кашкавала и пармезана настържете на ситно ренде.
Сгорещете тиган, сложете в него маслото и изчакайте то да се разтопи.
Накълцайте зеления лук, изсипете в маслото и задушете за 1-2 минути, до омекване. Не е необходимо да пържите, достатъчно е лукът само да отдаде аромата си.
Тогава прибавете изварата, настърганите сирена и натрошеното синьо сирене.
Налейте горещата вода (може да използвате бульон или бяло вино) и бъркайте, докато сместа заври.
Щом това стане, сложете обелените и измити скилидки чесън, варете соса 1 минута и изключете котлона. Подправете със сол и черен пипер, може да добавите и малко смляно индийско орехче.
Прелейте горещия сос в сосиера или друг подходящ съд, поднесете го с хляб.
Ако предпочитате, може да приберете в хладилника, за да се охлади и сгъсти, така ще може да го намажете върху препечена филия.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Тутманик
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Чеснова майонеза със зехтин
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Топчета мамалига със сирене
- Сос от сирене с лук, маслини и риган
- Сос от извара и сметана със зелен лук
Коментари към Сос от 4 сирена с масло, зелен лук и чесън