Сос от ленено брашно

Необходими продукти:
2 с. л. ленено брашно (ако не разполагате с такова, смелете ленено семе)
60 мл вода
130 мл растително олио
1 ч. л. захар
0,5 ч. л. сол
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. горчица
4 - 5 капки зелен сос Табаско
Начин на приготвяне:
Залейте лененото брашно (семе) с вряща вода, разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Затворете съда с капак и оставете така до пълното изстиване на сместа. След това прибавете солта, захарта, горчицата, лимоновия сок, Табаско и разбийте с тел за разбиване на яйца. Добавяйте постепенно олиото и пасирайте, докато се получи еднородна консистенция, т. е. да се поеме мазнината, не повече. Важно е да не разбивате прекалено дълго време. Получава се около 200 мл готов сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОВИТ ХЕПАТО капсули * 60
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
НЕСТИ ДАНТЕ ДУШ ГЕЛ ДОЛЧЕ ВИВЕРЕ ПОРТОФИНО 300 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ДЕТОКС И ОТСЛАБВАНЕ УЛТРА ЧАЙ 100 г
ФЕМОВИТА ФОРТЕ ДЕН И НОЩ капсули * 30 НАТУРФАРМА
АФРОДИТА МАСЛО ЗА ТЯЛО С МАНГО 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Солени пръчици
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Чеснова майонеза със зехтин
- Топчета мамалига със сирене
- Турски питки Поача
- Сос от извара и сметана със зелен лук
- Портокалов сос с шампанско и мед
- Майонеза с босилек и чесън
- Чътни от кориандър
Коментари към Сос от ленено брашно