Сос от ленено брашно

Необходими продукти:
2 с. л. ленено брашно (ако не разполагате с такова, смелете ленено семе)
60 мл вода
130 мл растително олио
1 ч. л. захар
0,5 ч. л. сол
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. горчица
4 - 5 капки зелен сос Табаско
Начин на приготвяне:
Залейте лененото брашно (семе) с вряща вода, разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Затворете съда с капак и оставете така до пълното изстиване на сместа. След това прибавете солта, захарта, горчицата, лимоновия сок, Табаско и разбийте с тел за разбиване на яйца. Добавяйте постепенно олиото и пасирайте, докато се получи еднородна консистенция, т. е. да се поеме мазнината, не повече. Важно е да не разбивате прекалено дълго време. Получава се около 200 мл готов сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕПАТОФЕЛИН капсули 540 мг * 60 ВИТА ХЕРБ
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
АГИВА ГЪБА ЗА БАНЯ С БАМБУК И ЛЕН
ФИТОВИТ ХЕПАТО капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Сос Бъфало
- Сладък сос чили
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
Коментари към Сос от ленено брашно