Сос от ленено брашно

Необходими продукти:
2 с. л. ленено брашно (ако не разполагате с такова, смелете ленено семе)
60 мл вода
130 мл растително олио
1 ч. л. захар
0,5 ч. л. сол
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. горчица
4 - 5 капки зелен сос Табаско
Начин на приготвяне:
Залейте лененото брашно (семе) с вряща вода, разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Затворете съда с капак и оставете така до пълното изстиване на сместа. След това прибавете солта, захарта, горчицата, лимоновия сок, Табаско и разбийте с тел за разбиване на яйца. Добавяйте постепенно олиото и пасирайте, докато се получи еднородна консистенция, т. е. да се поеме мазнината, не повече. Важно е да не разбивате прекалено дълго време. Получава се около 200 мл готов сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕПАТОФЕЛИН капсули 540 мг * 60 ВИТА ХЕРБ
ФЛОРА ФАРМА СТРОЙНА ЛИНИЯ 250 мг капсули * 100
ТОПИКРЕМ DA ХИДРАТИРАЩА ЕМУЛСИЯ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ЗА СУХА И АТОПИЧНА КОЖА 500 мл.
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
ФИТОВИТ ХЕПАТО капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Сос Бъфало
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ръж
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Сос от ленено брашно