Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна

Необходими продукти:
350 грама пшенично брашно
150 грама царевично брашно + малко за поръсване
210 милилитра вода
6 супени лъжици прясно мляко
1 1/2 супена лъжица царевично олио
2 чаени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица суха мая
Начин на приготвяне:
Във формата за хляб налейте млякото и водата, прибавете царевичното олио.
Изсипете сместа от царевичното и пшеничното брашна така, че течността да бъде покрита напълно. Сложете солта и захарта в различни ъгли на формата. В брашното, което е в средата, направете малка вдлъбнатина, но да не достига водата. Там сложете маята.
Настройте хлебопекарната на бърз режим, средна коричка и включете. Преди да започне да се образува златиста коричка, напръскайте хляба с вода и поръсете с царевично брашно.
Извадете от формата и изчакайте да се охлади.
Добре е такъв хляб да се пече на бърз режим, защото той няма да стане много пухкав.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
НовОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН 200 г ЗДРАВНИЦА
КОРДИЦЕПС капсули 1000 мг * 210 DOUBLE WOOD
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна