Горещ шоколад с царевично брашно

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
120 грама черен шоколад (70% какао)
1 чаена лъжица царевично брашно
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на среден огън, докато започне да къкри, след което намалете температурата до минимум и добавете шоколада, предварително начупен на малки парчета (добре е преди това да е бил за няколко часа във фризера, така вкусът му ще бъде по-фин). Бъркате млякото с шоколада и нека къкри тихо, докато се сгъсти. След това сложете захарта и брашното за сгъстяване. За де не се получат бучки, може предварително да капнете малко гореща течност в брашното и да направите кашичка. Разлейте шоколада в подходящи чаши и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
КОКОСОВО БРАШНО 250 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Коприва
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Горещ шоколад с царевично брашно