Горещ шоколад с царевично брашно
Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
120 грама черен шоколад (70% какао)
1 чаена лъжица царевично брашно
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на среден огън, докато започне да къкри, след което намалете температурата до минимум и добавете шоколада, предварително начупен на малки парчета (добре е преди това да е бил за няколко часа във фризера, така вкусът му ще бъде по-фин). Бъркате млякото с шоколада и нека къкри тихо, докато се сгъсти. След това сложете захарта и брашното за сгъстяване. За де не се получат бучки, може предварително да капнете малко гореща течност в брашното и да направите кашичка. Разлейте шоколада в подходящи чаши и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Горещ шоколад с царевично брашно