Горещ шоколад с царевично брашно

Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
120 грама черен шоколад (70% какао)
1 чаена лъжица царевично брашно
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на среден огън, докато започне да къкри, след което намалете температурата до минимум и добавете шоколада, предварително начупен на малки парчета (добре е преди това да е бил за няколко часа във фризера, така вкусът му ще бъде по-фин). Бъркате млякото с шоколада и нека къкри тихо, докато се сгъсти. След това сложете захарта и брашното за сгъстяване. За де не се получат бучки, може предварително да капнете малко гореща течност в брашното и да направите кашичка. Разлейте шоколада в подходящи чаши и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ТАПИОКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
НовОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Консервирана царевица (кочани)
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Компот от диня
Коментари към Горещ шоколад с царевично брашно