Соленки със сирене и мащерка

Необходими продукти:
250 грама брашно
2 чаени лъжици набухвател
2 супени лъжици захар
100 грама масло
100 грама сирене
7-8 супени лъжици прясно мляко
1-2 супени лъжици мащерка
сол на вкус
1 яйце за намазване
сусам за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с набухвателя, захарта и сол на вкус (съобразете солеността на сиренето). Прибавете маслото, нарязано на кубчета, налейте млякото и замесете твърдо тесто.
Сиренето намачкайте с помощта на вилица и прибавете към тестото заедно с мащерката (може да замените с розмарин или риган).
Разточете тестото тънко (дебелината на слоя да бъде около 5 мм). Изрежете кръгчета с диаметър до 6 сантиметра с подходяща форма (това може да бъде малка чаша или форма за сладки).
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, като оставяте известно разстояние помежду им.
Намажете повърхността на соленките с разбито яйце, поръсете със сусам, мащерка или друго по избор.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути, докато повърхността придобие златистокафяв цвят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЧАЙ ФИЛТЪР БИОБРОНХО * 20
ПРАНАРОМ ОЛЕОКАПС 4 ЗАЩИТНИ СИЛИ капсули * 30
ЧАЙ ФИЛТЪР БРОНХОЛИН * 20
ИЙСТ БАЛАНС капсули * 90 ЕНЗИМАТИК ТЕРАПИ
Безплатна доставка за България!БОНБОНИ ЛУКЧЕТА ГАЛИ СТОМАХЧЕ 75 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво лекува мащерката
- Скална мащерка, Алпийски ацинос
- Отглеждане на мащерка
- Соленки с масло и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Мариновано овче сирене с босилек
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Соленки със сирене и мащерка