Соленки със сирене и мащерка

Необходими продукти:
250 грама брашно
2 чаени лъжици набухвател
2 супени лъжици захар
100 грама масло
100 грама сирене
7-8 супени лъжици прясно мляко
1-2 супени лъжици мащерка
сол на вкус
1 яйце за намазване
сусам за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с набухвателя, захарта и сол на вкус (съобразете солеността на сиренето). Прибавете маслото, нарязано на кубчета, налейте млякото и замесете твърдо тесто.
Сиренето намачкайте с помощта на вилица и прибавете към тестото заедно с мащерката (може да замените с розмарин или риган).
Разточете тестото тънко (дебелината на слоя да бъде около 5 мм). Изрежете кръгчета с диаметър до 6 сантиметра с подходяща форма (това може да бъде малка чаша или форма за сладки).
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, като оставяте известно разстояние помежду им.
Намажете повърхността на соленките с разбито яйце, поръсете със сусам, мащерка или друго по избор.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути, докато повърхността придобие златистокафяв цвят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво лекува мащерката
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Отглеждане на мащерка
- Тутманик
- Соленки с масло и кашкавал
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Соленки със сирене и мащерка