Соленки от точени кори с плънка от сирене, ядки и мак
Необходими продукти:
10 точени кори
200 грама пармезан или друг вид сирена по ваш избор
5 супени лъжици мак
50 грама орехи или други ядки (съобразете ядките с вида сирене: пармезан може да съчетаете с кедрови ядки, сиренето с орехи...)
4 жълтъка
топено масло
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето, смелете ядките и ги смесете с жълтъците. Добавете мака и разбийте всичко.
Разстелете лист тесто върху работния плот, с помощта на четка го намажете с топеното масло. Сгънете на две по дължина и отново намажете с мазнина.
След това разпределете част от готовата плънка в единия край и навийте стегнато руло.
Нарежете го на няколко еднакви по дължина парчета, които подредете в тава.
По същия начин процедирайте и с останалите точени кори и плънка.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУСАМ НЕБЕЛЕН 200 гр.
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
СТИКС КРЕМ ЗА РЪЦЕ С МАСЛО ОТ МАК 30 мл
ДЕВА БИЛКОВ ЧАЙ РАДОСТ филтър * 20
СТИКС КРЕМ ЗА РЪЦЕ С МАСЛО ОТ МАК 70 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Тутманик
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Соленки с масло и кашкавал
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Соленки от точени кори с плънка от сирене, ядки и мак