Соленки от точени кори с плънка от сирене, ядки и мак
Необходими продукти:
10 точени кори
200 грама пармезан или друг вид сирена по ваш избор
5 супени лъжици мак
50 грама орехи или други ядки (съобразете ядките с вида сирене: пармезан може да съчетаете с кедрови ядки, сиренето с орехи...)
4 жълтъка
топено масло
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето, смелете ядките и ги смесете с жълтъците. Добавете мака и разбийте всичко.
Разстелете лист тесто върху работния плот, с помощта на четка го намажете с топеното масло. Сгънете на две по дължина и отново намажете с мазнина.
След това разпределете част от готовата плънка в единия край и навийте стегнато руло.
Нарежете го на няколко еднакви по дължина парчета, които подредете в тава.
По същия начин процедирайте и с останалите точени кори и плънка.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕМЕ МАКОВО 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
СИЙСТАРС ФЛОРАНС ДНЕВЕН КРЕМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 50 мл
СИЙСТАРС ФЛОРАНС НОЩЕН КРЕМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 50 мл
СИЙСТАРС ФЛОРАНС СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
СИЙСТАРС ФЛОРАНС КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Соленки от точени кори с плънка от сирене, ядки и мак