Солена торта с пушена сьомга

Необходими продукти:
- 300 грама пушена сьомга, нарязана на едро
- 1 чаена чаша лук, ситно нарязан
- 2 чаени чаши картофи, сварени и настъргани
- 2 моркова, сварени и настъргани
- 2 глави цвекло, сварени и настъргани
- 2 яйца, твърдо сварени и настъргани
- 8 супени лъжици майонеза
За гарниране:
- няколко ленти пушена сьомга
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера сварете морковите, картофите и цвеклото.
- Яйцата сварете в отделен съд.
- Оставете ги да се охладят напълно, преди да ги обелите и настържете.
- За да сглобите тортата, използвайте кръгла форма със свалящо се дъно.
- Първи ред - нарязана пушена сьомга.
- Втори ред - нарязан лук.
- Трети ред - настъргани картофи + 2 супени лъжици майонеза, разпределени равномерно върху тях.
- Четвърти ред - настъргани яйца + 2 супени лъжици майонеза, разпределени равномерно върху тях.
- Пети ред - настъргани моркови + 2 супени лъжици майонеза, разпределени равномерно върху тях.
- Шести ред - настъргано цвекло + 2 супени лъжици майонеза, разпределени равномерно върху него.
- Внимателно извадете формата.
- Оформете роза от лентите пушена сьомга, гарнирайте с магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта с шунка и кашкавал
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
- Торта с гъбен крем
- Макаронена торта с кайма и кашкавал
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Хлебна торта със сирена и сьомга
Коментари към Солена торта с пушена сьомга