Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
    Необходими продукти:
- 3 яйца
 - 4 твърди домата
 - 300 грама печурки
 - 200 грама кашкавал
 - 300 милилитра прясно мляко
 - 150 грама брашно
 - 2 скилидки чесън
 - 1 супена лъжица олио
 - връзка копър
 - 1/2 супена лъжица захар
 - 1/4 чаена лъжица сол
 
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с млякото, прибавете брашното, захарта, солта и разбийте с миксер.
Наситнете копъра (може да заместите със зелен лук или магданоз), изсипете в тестото, разбъркайте и изпечете от него палачинки.
Нарежете доматите на плочки, настържете кашкавала и го смесете с пресованите чеснови скилидки. Печурките също нарежете на плочки и ги запържете леко.
Във форма за печене сложете една палачинка, върху нея подредете парчета домати, подправете със сол, черен пипер, следва гъбен слой и ред от кашкавала с чесън. Покрийте плънката с втора палачинка. Продължете реденето в същата последователност на продуктите до тяхното изчерпване.
Завършете тортата с палачинка, която поръсете с кашкавал. Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.
Получава се ястие, което е много вкусно, без значение дали ще поднесете топло, или студено.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ezele.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Палачинки без яйца
 - Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
 - Палачинки без брашно с крема сирене
 - Солена торта с пушена сьомга
 - Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
 - Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
 - Палачинки с моркови и банан
 - Шоколадови палачинки
 - Палачинки с кокосово мляко
 - Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
 
Коментари към Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати