Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати

Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати

Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 4 твърди домата
  • 300 грама печурки
  • 200 грама кашкавал
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 150 грама брашно
  • 2 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица олио
  • връзка копър
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 1/4 чаена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с млякото, прибавете брашното, захарта, солта и разбийте с миксер.

Наситнете копъра (може да заместите със зелен лук или магданоз), изсипете в тестото, разбъркайте и изпечете от него палачинки.

Нарежете доматите на плочки, настържете кашкавала и го смесете с пресованите чеснови скилидки. Печурките също нарежете на плочки и ги запържете леко.

Във форма за печене сложете една палачинка, върху нея подредете парчета домати, подправете със сол, черен пипер, следва гъбен слой и ред от кашкавала с чесън. Покрийте плънката с втора палачинка. Продължете реденето в същата последователност на продуктите до тяхното изчерпване.

Завършете тортата с палачинка, която поръсете с кашкавал. Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Получава се ястие, което е много вкусно, без значение дали ще поднесете топло, или студено.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ezele.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки