Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм кайма
200 грама заквасена сметана
150 грама кашкавал
100 грама топено сирене
100 милилитра прясно мляко
6 вафлени кори
1 глава лук
5 супени лъжици доматено пюре
мъничко брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете топеното сирене на колкото е възможно по-ситно и добавете към каймата. Сложете накълцания лук и налейте прясното мляко. Омесете старателно, подправете според вкуса си.
С тази смес намажете всички вафлени кори от едната страна. Подредете ги една върху друга в намазнена тава.
Разтворете малко брашно в около 1/2 чаена чаша вода и смесете със заквасената сметана, доматеното пюре и сложете подправки по избор.
Разбъркайте до еднородност и намажете тортата с получения сос. Поръсете от всички страни с настъргания кашкавал и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна. След около 30-40 минути ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
Снимка: krasnoturinsk.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Солена торта с пушена сьомга
- Рибена торта със зеленчуци и сушени сини сливи
Коментари към Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал