Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм кайма
200 грама заквасена сметана
150 грама кашкавал
100 грама топено сирене
100 милилитра прясно мляко
6 вафлени кори
1 глава лук
5 супени лъжици доматено пюре
мъничко брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете топеното сирене на колкото е възможно по-ситно и добавете към каймата. Сложете накълцания лук и налейте прясното мляко. Омесете старателно, подправете според вкуса си.
С тази смес намажете всички вафлени кори от едната страна. Подредете ги една върху друга в намазнена тава.
Разтворете малко брашно в около 1/2 чаена чаша вода и смесете със заквасената сметана, доматеното пюре и сложете подправки по избор.
Разбъркайте до еднородност и намажете тортата с получения сос. Поръсете от всички страни с настъргания кашкавал и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна. След около 30-40 минути ястието ще бъде готово.
Добър апетит!
Снимка: krasnoturinsk.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта от палачинки
- Солена торта с пушена сьомга
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
- Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Солена торта от шунка с ядков пълнеж
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Торта от сирене със сушени домати и сос песто
Коментари към Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал